Kunst, kiezel, klei 2009

Open ateliers en routes

Aan kunst, kiezel, klei doen dit jaar maar liefst 71 kunstenaars mee. Ze heten u op 29 – 30 augustus en 5 – 6 september van 11.00 tot 17.00 uur van harte welkom in hun ateliers en galeries, te herkennen aan de rood-gele houten vlag. Hiermee staat ook de editie 2009 weer garant voor twee gevarieerde weekenden kunst en cultuur in de Bommelerwaard. U treft dan een groot aanbod van uiteenlopende vormen van kunst aan: beelden, schilderijen en grafiek, kleurrijk keramiek en fotografie, maar ook ikonen, kinderkamercuriosa en outsiderkunst, sierraden en handgeweven textiel…te veel om in één dag te zien.
De brochure van kunst, kiezel, klei 2009 is tijdens de route verkrijgbaar bij alle 73 ateliers en galeries. Kort voor de route zijn de roodgele folders al bij gemeentehuizen en toeristische infoposten te verkrijgen, alsmede op plaatsen waar veel publiek komt, zoals Grand-café de Verdraagzaamheid, het Stadscafé en wachtkamers van huisartsen en tandartsen.

Overzichtsexposities

Vanaf 18 augustus tot en met 13 september kunt u voor een voorproefje van kunst, kiezel, klei alvast terecht op de overzichtstentoonstelling in kasteel Ammersoyen.U bereikt dit prachtige middeleeuwse kasteel door na de afslag Zaltbommel de provinciale weg N322 en de N832 richting Ammerzoden te volgen. Hier is van elke deelnemende kunstenaar een werkstuk te zien, op grond waarvan u uw voorkeursroute kunt bepalen. De toegang is gratis, de brochures liggen klaar. Tijdens de weekenden van de kunstroute zal in het Stadskasteel van Zaltbommel een tweede, digitale expositie ingericht zijn met werk van de kunstenaars uit de omliggende dorpen. Ook deze expositie is tijdens de route gratis toegankelijk.