Biografie

 

Mijn kunst zijn bijzondere, ambachtelijk gecreëerde, driedimensionale objecten, gemaakt van papier of linnen. Ritme, textuur en structuur zijn leidend in deze creaties. Het oppervlak wordt bewerkt met onder andere inkt, waardoor een prisma aan kleurnuances ontstaat. Soms oogt een papieren werk daardoor verrassend als een leren voorwerp, soms doet de huid van het materiaal metaalachtig aan. Sommige objecten zijn gemaakt van flinterdun bijbelpapier (restanten van productie) waar de tekst – in uiteenlopende talen van over de hele wereld – soms nog waarneembaar is. Door de ritmiek van de vormen en de subtiele kleurschakeringen ademen de werken een verstilde sfeer van rust en orde.

 

Ik heb geëxposeerd in binnen- en buitenland, waaronder Zaltbommel, Amsterdam, Utrecht, Gorinchem, Den Bosch, Tilburg, Neudrossenfeld, Kulmbach, Genua, Vilnius en Athene.

 

Ik ben geboren in 1966 in Vreeland aan de Vecht en daar ook opgegroeid. In Amsterdam deed ik de hogere opleiding Textiele Vormgeving met als afstudeerproject een presentatie van eigenzinnig vormgegeven hoeden van geplooid en gevouwen vilt en linnen. Sinds 2001 woon en werk ik in Zaltbommel, het schilderachtige en kunstminnende stadje aan de Waal, waar ik lid ben van de Bommelse Kunstroute. In Pand 9 – de voormalige L.T.S. – is mijn atelier gevestigd